Dél-Klíma

Dél-Klíma

Tikkasztó hőség – A klíma lassan alapfelszereltség lesz.

2022. június 29. - Dél Klíma

Mára az időjárás elég szélsőségessé vált, valamint a hőmérséklet értékei egyre hektikusabbak, a meleg így egyre inkább elviselhetetlenné válik. Nem csak a szabadban, de a házak valamint a lakások nagy tempójú felmelegedése is gondot okoz komfortérzetünk fenntartásában.

Erre is létezik már megfelelő megoldás, mert  a légkondicionáló berendezések telepítésével kellemes hőfokot varázsolhatunk lakásunkban, otthonunkban.

ftxa-bb_20.jpg

 

Mekkora klímát válasszunk, ha most döntöttünk a beszerelés kérdésében?

 

A mai modern klímák már folyamatosan, egyre pontosabban érzékelik a helyiségek hőmérsékletét.Kellő  hatékonysággal hűtik a lakást, ráadásul egyre inkább takarékosan. (Szemben a régebbi típusokkal, melyek inverter hiányában folyamatosan nagy fordulaton, magas áramszámlát generálva üzemeltek.)

ftxa-bb_14.jpg

Emiatt egy átlagos klíma már le tud hűteni egy hálószobát, vagy akár egy amerikai konyhás nappalit is, minden gond nélkül. Teszi mindezt úgy, hogy közben energiahatékonyan üzemel, az inverteres technológiának köszönhetően. 
A nagyobb teljesítményű klímaberendezések ugyanakkor amennyiben hasonló méretű szobában helyezzük el, nem fog több áramot fogyasztani, mert a kellő hőmérséklet elérésekor vissza vesz a teljesítményéből. Emiatt előfordulhat az, hogy egy 3,5 kW-os klímaberendezés egy adott méretű szobában ugyanannyi áramot fogyaszt, mint egy 5 kW-os teljesítményű légkondicionáló berendezés. 

ftxa-bb_2.jpg

Fontos azonban megjegyezni, hogy a nagyobb teljesítményű klímák nem helyettesítik a helyiségenkénti klimatizálást, mivel a légkondicionáló berendezések nem képesek arra, hogy különböző távolságban lévő légtereket megfelelően lehűtsenek. Ilyen esetekben célszerű több, kisebb teljesítményű berendezést elhelyezni a lakás helyiségeiben. 

A Dél-Alföldi Klíma Kft. az energiahatékonyság híve, éppen ezért a jobb minőségű légkondicionáló berendezések mellett tette le a voksát. Cégünk portfóliójában ezért kaptak helyet a Midea légkondicionáló berendezések, valamint a Daikin klímaberendezések
Ha Midea , Daikin klíma és hőszivattyú iránt érdeklődik, keresse cégünket bizalommal!

Mert ha klíma, ha hőszivattyú: DÉL- KLÍMA!

Rettentő meleg vár ránk!!

Az anticiklon, amely a múlt hét végén Nyugat-Európában hőhullámot okozott, kelet felé mozdult el, de még mindig érezzük a hatásait. A kánikula a hétvégén is folytatódik, a hőmérséklet országszerte 32-37, 33-38 fokos lesz, és enyhülés nem várható. Mit tegyünk a nagy forróságban, hogy könnyebb legyen elviselni a meleget?

nap-napsutes-nyar-696x392.jpg

Milyen módszerrel érdemes hűteni a teret?

 

A hűtési termékek, mint például a ventilátorok, és a klímaberendezések  hatékonyak lehetnek, ha a hőmérséklet kellemetlenné válik. A túlzott hőség számos egészségügyi kockázatot rejt magában, nem is beszélve arról, hogy mennyire kellemetlenné teszi a nappalokat és éjszakákat. A rossz alvás, a forgolódás, a nyugtalanság tartós fáradtsághoz vezethet, amely idővel krónikussá válhat - ami határozottan nem tesz jót a szervezetnek. Már csak ezért is jó ötlet olyan környezetet teremteni, amely enyhíti a hőséget és a páratartalmat.

 

Továbbra is a légkondicionálás aratja le a babérokat?

 

A klímaberendezések népszerűsége és kereslete egyre nagyobb ütemben növekszik, mivel egyre megfizethetőbbek és hatékonyabbak. A légkondicionálók iránti kereslet emelkedő tendenciája nem mutatja a lassulás jeleit. Ez a növekedés annak köszönhető, hogy egyre többen ismerik fel, hogy ezek a rendszerek nem járnak megfizethetetlen anyagi költségekkel, és nagyszerű energiahatékonyságot, ugyanakkor maximális sokoldalúságot és funkcionalitást kínálnak. 

Lakossági és ipari klímaberendezések a delklima.hu-n!
Midea és Daikin klímaberendezések a dél-magyarországi régió legjobbra értékelt klímatelepítő és értékesítő csapatától!

Klímatelepítés, karbantartás és javítás egy helyen, a Dél-Alföldi Klíma Kft-nél!

logo_1.png

Cégünk rendelkezik a Dél-aföldi régió legszínvonalasabb DAIKIN és MIDEA klíma termékeket bemutató Szegeden, a Kossuth Lajos sgt. 45. szám alatt. Számtalan típusú készüléket forgalmazunk melyek otthoni és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak.

A klímák beüzemelését végző kollégáink rendelkeznek érvényes NKVH regisztrációval és F-Gáz vizsgával. A nálunk vásárolt klímakészülékek telepítését, beüzemelését kedvező árakkal, rövid határidővel vállaljuk. Felszerelt szervizautókkal és szakképzett klímaszerelőkkel gyorsan és pontosan végezzük el a ránk bízott feladatokat.

 

kep1_1.jpg

A telepítésen túl karbantartást is végzünk, mely nagyon fontosan a készülék élettartama és a mi egészségünk szempontjából is. Ezen túlmenően klímaberendezések gyártói a garancia alapfeltételeként határozzák meg az időszakos karbantartást. Évente minimum egyszer, de lehetőség szerint két alkalommal, tavasszal és ősszel is érdemes elvégeztetni. Amennyiben ezen munkálatok elmaradnak a klímaberendezések várható 15-20 éves élettartama jelentősen lerövidülhet.

De nem csak műszaki, egészségügyi szempontból is fontos a rendszeres karbantartás, hisz a légkondicionálók beltéri egységének belseje - a folyamatos páralecsapódás miatt - hűtési üzem közben nedvesek. Ez kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők elszaporodásának, melyek a kellemetlen bűzön túl, komoly megbetegedéseket is okozhatnak.

 

kep2.jpg

A klímaberendezések problémái esetén is kereshet bennünket bizalommal!

Ha nem hűt, csöpög, zörög, vagy bármi egyéb problémát észlel, jelentse be a hibát ezt követően szervizes munkatársunk rövid időn belül felveszi önnel a kapcsolatot a javítási időpont egyeztetése céljából.

 

További részletek miatt keress bennünket személyesen üzletünkben Szegeden a Kossuth Lajos sgt. 45. szám alatt, vagy kattints az alábbi linkre:

delklima.hu

Hova szereljék fel a klímámat??

Sokakban felmerül a kérdés, hogy hova tegyük otthonunkban a klímát, hogy hatékony is legyen és zavaró se legyen…

 Kellő átgondolás nélkül sajnos könnyen megeshet, hogy a berendezésből kifújt hideg levegő épp a családtagok valamelyik kedvenc tartózkodási helyére érik, számos kellemetlenséget, sőt akár megfázást okozva…

Hova érdemes tenni a készüléket? Íme néhány tipp, hogy mi alapján válasszuk ki klímaberendezésünk helyét!

 ftxa-bb_21.jpg

  1. Minél feljebb!

Fontos, hogy a készülék a lehető legmagasabbra kerüljön, hisz a hideg levegő lefelé ereszkedik. A klasszikus, oldalfali berendezéseknél a kifúvás mindig a készülék alsó részén található. Egy átlagos belmagasságú lakás esetében így a szóba jöhető legmagasabb pont általában 210 - 220 cm magasság, ami ugyan nem teljesen optimális, de már megfelelő lehet.

  1. Fújjunk vízszintesen!

Ha egyszer már alig valamivel a fejünk fölött indul el a hideg levegő, akkor ne lefelé, ránk és családtagjainkra fújja, hanem vízszintesen. Bár a legtöbb készüléknek ez nem jelent problémát, ha biztosra akarunk menni vásárláskor érdemes meggyőződnünk arról, hogy a kiválasztott készülék mennyire tudja megközelíteni a vízszintes befújás irányt.

  1. Legyen függőleges, ha nem megy a vízszintes!

Ha nincs lehetőség magasra szerelt, vízszintes kifújású berendezés kiválasztására, akkor is van megoldás. Többféle olyan berendezés létezik, amely a radiátorokhoz hasonló magasságba szerelhető fel. A készülékek itt a függőleges fal mellett fújnak felfelé, amikor a levegő eléri a mennyezetet, ott befordul és már kész is a vízszintes befújás.

  1. Fújjunk annyit, amennyi kell!

Ha a szobánk hőmérséklete már elérte azt a hőmérsékletet, amelyet beállítottunk, akkor a szinten tartáshoz már nem kell akkora légáram, mint a lehűtéshez. Érdemesebb ezért inverter technológiával ellátott klímát választani, hisz ezek a készülékek automatikusan lecsökkentik a légsebességet a minimálisra.

 a_ftxa-bs_2_02_3.jpghova 

Összességében szereltessük minél magasabbra a készüléket és helyszínválasztás szempontjából jó döntés lehet például:

  • szobaajtó felett: általában ez az a pont, ahová úgysem tennénk bútort, és a légáramlat sem zavaró, hiszen senki se tenne ülőbútort vagy ágyat a szoba bejáratához
  • ágy felett: a készülék itt vízszintes közeli beállítás esetén átfúj az ágyban lévők felett
  • kanapé fölé: ezt a megoldást akkor érdemes választani csak, ha a kanapé elég közel van a falhoz, mert csak ekkor fúj el az ülőalkalmatosság felett

További kérdés esetén kérjen segítséget kollégáinktól készséggel állunk rendelkezésére!

https://delklima.hu - A Midea és a Daikin légkondicionáló berendezések hivatalos forgalmazója. Klíma, hőszivattyú, fan-coilok, szellőztető berendezések, központi porszívók. 

süti beállítások módosítása