Dél-Klíma

Dél-Klíma

Erre a kérdésre tudod a választ?

Hogyan használd energiatakarékosan a klímádat?

2022. május 26. - Dél Klíma

Energiatakarékos klímahasználat

 

Sok ember elgondolkodik azon, hogy a rendszeres klímahasználat milyen mértékben emeli meg az áramfogyasztást, ezzel együtt az áramszámlát.

A jó hír az, hogy az új, inverteres klímaberendezések megjelenése óta a légkondicionáló berendezések üzemeltetése többé már nem jelent akkora plusz költséget, mint a régebbi típusú, elavult technológiát alkalmazó készülékek esetén. Az új, inverteres technológiával ellátott klímák már akár A+++ energiaosztályba is tartozhatnak, míg a régi split klímák többsége csupán "C" kategóriába sorolható.

kep1.jpg

 

Az energiaosztályon túl az áramszámlánk növekedését azonban rengeteg további tényező befolyásolhatja. Ilyen tényező lehet a lakás szigetelése, az otthonunk fényvédelme, valamint, hogy használunk-e egyéb hőtermelő eszközöket (pl. számítógép), valamint, hogy megfelelő teljesítményű készüléket választottunk-e.

Mindezektől függően klímánk ésszerű használatával lehetőségük van arra, hogy a lehető legkevesebb plusz költséget jelentsen otthonunk klimatizálása!

xtremesave2_1200x900.jpg

Íme néhány tipp az okos használathoz:

 

  • Csak az esti és reggeli hűvösebb órákban szellőztessen.
  • A hőtermeléssel járó munkákat (pl. főzés, sütés) a reggeli vagy az esti órákban végezze.
  • Zárja el az összes olyan rést, amelyen keresztül a külső meleg levegő a klimatizált helyiségbe juthat.
  • Húzza el a függönyt vagy engedje le a redőnyt azokon az ablakokon, melyeket a nap süt.
  • Az ajtókat és az ablakokat tartsa csukva, amikor a helyiségben a klímát működteti.
  • Használja a készülék szabályzóját automatikus üzemmódban így a berendezés a napszaknak megfelelően növelheti vagy csökkentheti a hőmérsékletet automatikusan. Az éjszakai és a nappali hőtermelésből eredő különbsége miatt pénzt takaríthat meg, hogyha automata üzemmódot használ.
  • A klíma távvezérlőjén az Ön komfortérzetének legmegfelelőbb értéket állítsa be, de ne hűtse túl a lakást.
  • Tartsa tisztán, illetve cserélje a légszűrőket rendszeresen.
  • A klímaberendezést minden tavasszal tisztítsa vagy tisztíttassa meg.

 

Weboldalunkon sokféle típusú klímakészüléket talál, nézze meg kínálatunkat és válasszon egyet Ön is, igényeihez igazítva!

Amennyiben további segítségre van szüksége keressen bennünket bizalommal!

Ha klíma, ha hőszivattyú, akkor Dél-Klíma Szeged
https://delklima.hu

Midea klímaberendezések

Daikin klímaberendezések

Tanácsok klímavásárláshoz

azonnali_beallitas_kellemes_levego.jpg

 

A megfelelő klímaberendezés kiválasztása alapos körültekintést igényel, mivel számos tényező befolyásolja a megfelelő komfortérzet elérését. A teljesítmény, garancia és extrák mellet a készülék szakszerű felszerelésére is nagy hangsúlyt kell fektetni.

 

 Klímaszerelés - Profi szerelőcsapat

A legdrágább és legjobb minőségű klímaberendezés is óriási bosszúságot tud okozni, ha nem hozzáértő kézbe kerül… Ezért nagyon fontos, hogy profi csapattal végeztessük el a készülék beszerelését. Cégünk nagy szakmai tapasztalattal és precizitással rendelkező kollégák segítségével végzi a telepítést.

 

 Garancia

A gyártók érthető módon kizárólag a készülékekre vállalják a garanciát, ami készüléktől függően akár 5 év is lehet. A klímaszerelésre a megfelelő engedéllyel rendelkező szerelőnek kell vállalnia a garanciát. A garancia egyik legfontosabb feltétele, a garanciális feltételekben meghatározott évi 1 vagy 2x-i karbantartás, melyet probléma esetén igazolnunk kell.

 

Zajszint

Az alacsony zajszintért a beltéri egység felépítése, mérete, lamella kialakítása felel, míg a kültéri egységért a minél nagyobb ventillátor lapát és a minőségi csapágyazás. Az érzékelt zajszintet a hűtött szoba kialakítása is befolyásolhatja, csak úgy, mint a textilek, szőnyegek, ágynemű, stb.

 

Légtisztítás

A korszerű klímaberendezések por és pollenszűrővel vannak felszerelve. Ezek azonban a levegő hatékony tisztítására nem alkalmasak. A felsőbb kategóriában már találkozni speciálisabb bevonatú szűrőkkel, mely ugyan úgy por és pollenszűrésre lettek tervezve, csak hatékonyabban végzik dolgukat. A legfejlettebb levegőtisztító rendszerek a vírusölő rendszerek (pl. Nord, Cold Plasma Ion), melyek negatív töltésű ionok kibocsájtásával pusztítják a vírusokat.

 

Design

Napainkban a gyártók egyre több energiát fektetnek a beltéri egységeik megjelenésének fejlesztésébe. A legtöbb készülék fehér beltéri egységgel rendelkezik, de léteznek már tejesen modern kinézetű készülékek is, melyekről első ránézésre meg sem tudnák mondani, hogy klíma. Érdemes alaposan körbe nézni vásárlás előtt és mivel a klíma egy hosszú távú befektetés válasszon olyan készüléket, mellyel igazán elnyeri tetszését.

Weboldalunk:
https://delklima.hu

Daikin klímaberendezések:
https://daikin.delklima.hu

Midea klímaberendezések:
https://midea.delklima.hu

Daikin, avagy közel 100 év tapasztalat a klimatizálásban!

A Daikin az elsőszámú csúcskategóriás légkondicionáló berendezéseket forgalmazó cég lakossági, illetve kereskedelmi felhasználásra egyaránt.

Vezető gyártó a fűtés, a szellőztetés, a klimatizálás és a kereskedelmi hűtés területén.  A társaság 1924 óta fejleszti és gyártja a legkorszerűbb légkondicionáló berendezéseket hűtésre és fűtésre egyaránt. A Daikin közép-európai cégének székhelye Brunn am Gebirge-ben, Bécs közelében Ausztriában található.

daikin_emura_3_szinben_kaphato.png

daikin.png

A fő cél a tökéletes komfort biztosítása a vásárlók számára. A kialakítás és az elképzelés függvényében a Daikin vonzó dizájnt, helytakarékos, esztétikus és innovatív megoldásokat kínál a klímatechnika területén. 

reddot.png

Dizájn szempontból a gyártó klímaberendezései közül kiemelkedik a Daikin Emura, ami a Reddot dizájn díjat is megkapta 2022-ben. Ezt a díjat egy nemzetközi zsűri értékelése alapján csak olyan berendezésnek ítéli oda, mely külső megjelenését tekintve jelentős mértékben kiemelkedik a többi összehasonlítható berendezéshez képest.

emura23.jpeg

A modell karcsú, elegáns beltéri egysége remekül beleillik bármely szoba berendezésébe. A szép külső intelligens technológiával is párosul, mely minden körülmények között megfelelő komfortérzetet biztosít.

A Daikin légkondicionáló berendezések kiemelkednek a versenytársak közül. Mint tudásban, mint dizájnban a csúcsminőséget képviselik. Az energiahatékonyságban is élenjárók. A Daikin klímaberendezések értékesítése és telepítése a mindennapjaink része, és szeretnénk elérni, hogy minél több ember a Daikin termékeit válassza. 

Videók a Daikin Emura légkondicionáló berendezésről:

 

 

 

 

Csúcstechnológiás klíma

A Daikin japán gyártóként a klimatizálás élvonalában jár. A Daikin az egyetlen olyan gyártó, amely a gyártás minden lépésében, a légkondicionáló termékek értékesítésében és szervizelésében is részt vesz. Saját kompresszorokat gyárt és kutatásokat végez a vegyi anyagok és hűtőközegek területén. Világszerte 145 országban vannak jelen. Ez számos előnyt nyújt nem csak az értékesítésben és gyártásban, hanem a helyi előírások és egyedi igények ismeretében is. Azáltal, hogy ezekben a régiókban és országokban aktívan jelen vannak, tudják, hogy mit akarnak ügyfeleik és ismerik igényeiket. Ezért a gyártást is a világ különböző részein végzik.

 

daikin.png

 

A légkondicionálással kapcsolatos gyártósorok főként Ázsiában találhatóak, így a kompresszorokat is ott gyártják. A klimatizálással kapcsolatos vegyi anyagok gyártása főként Európában ( Düsseldorf, Oss, Lyon) történik. A vállalat célkitűzései a következőek:

  • fenntartható energia használata
  • csökkentett környezeti hatással rendelkező termékek fejlesztése
  • a hűtőközegek környezeti hatásainak csökkentése
  • a termékek energiahatékonyságának növelése
  • termékek újrahasznosíthatóságának növelése
  • hulladék mennyiségének csökkentése

 

rz_80-48-16_r-32_launch_mission_patch_v2b_4c_hr.jpg

 

A Daikin csúcstechnológiás klímája

A Daikin Ururu Sarara A+++ energiahatékonysággal, légtisztító funkcióval és páratartalom szabályozással veszi fel a harcot a többi légkondicionáló berendezéssel. Az Ururu Sarara képes arra, hogy szabályozza a páratartalmat a lakásban, vagy a házban. A párásító, illetve a párátlanító rendszere biztosítja a levegő optimális nedvességtartalmát. ez a légkondicionáló berendezés képes akár csukott ablaknál is kiszellőztetni a lakást, mivel a pluszban bevezetett csövön keresztül a friss levegő beszívására és az elhasznált levegő szabadba fújására is képes. Így az erőteljes szellőztetésnek köszönhetően otthonában élvezheti a friss levegőt , az ablakok kinyitása nélkül. Mindemellett a légtisztító funkciónak köszönhetően nem kell tovább aggódni a pollenek és allergének miatt. A Flash Streamer technológiának köszönhetően a Daikin Ururu Sarara képes lebontani az allergéneket, polleneket, gombákat, és eltávolítani a szagokat. 

 

ftxz-n_product_pictures.jpg

Páratlan komfort

Élvezze az Ururu Sarara 3-zónás mozgásérzékelője által nyújtott extra komfortot. Az érzékelő eltereli a levegőt az emberekről, és automatikusan energiatakarékos módra kapcsolja a rendszert, ha üresnek érzékeli a szobát.

A+++ energiahatékonyság

Az Ururu Sarara energiája 80%-át a levegőből nyeri, és mindössze 20%-ot villamos energiából. Emellett az egység egy sor okos technológiával és energiahatékony beállítással is tovább csökkenti energiafogyasztását.

Intelligens formatervezés

Automatikusan tisztuló szűrőjével és rendkívül csendes működésével az Ururu Sarara tökéletesen illeszkedik otthona belső terébe - és az Ön életstílusába. Az egység díjnyertes formatervezését a japán Ogi legyező ihlette.

 

Weboldalunk: https://delklima.hu

Fűtés klímával

Tényleg lehet hatékony?

Lehet-e villamos árammal gazdaságosabban fűteni, mint gázzal? A válasz: igen!

A klímával fűtés nem új keletű dolog, de igazán csak az elmúlt 2-3 évben terjedt el hazánkban. A mai klímaberendezések sok helyen már teljesen átvették a fűtés irányítását gazdaságosabb, költséghatékonyabb tulajdonságai miatt. Kezdetben főleg hétvégi házak, melléképületek fűtését próbálták ilyen megoldással biztosítani, de napjainkban már a klímák fűtési funkcióját lakások és családi házak mellett, irodaházakban és plázákban is alkalmazzák.

futes_klimaval.png

Hogy tud gazdaságosabb lenni a klíma, mint a gáz?

Röviden: kevés befektetett energiát igényel, de ennek többszörösét adja vissza. Ez elmondható nagyjából minden forgalomban levő klímaberendezésre, de természetesen minél energiatakarékosabb megoldást választunk, annál nagyobb mértékben igaz ez az állítás. A komolyabb klímaberendezések, melyek inverteres technológiával dolgoznak, 1 kW villamos áramból, kb. 4-5 kW-os fűtési energiát képesek produkálni, ami igen kedvező és kb. -20 fokos hőmérsékletig kellemes meleget varázsolhatunk velük otthonunkba önálló fűtésként.

De nem csak költséghatékonysági szempontból érdemes klímával fűteni! Nagy előnye a fűtés e típusának, hogy a készülékek beltéri egységéből távozó meleg levegő sokkal hamarabb képes komfortérzetet biztosítani egy hűvös szobában, mint a radiátoros fűtőtestek vagy akár a padlófűtés. Bekapcsolás után pillanatok alatt 50-55°C forró levegőt bocsát ki. Fontos szempont lehet továbbá az is, hogy klímánkat nem csak téli időszakban a fűtésre, hanem nyári időszakban a hűtésre is tudjuk használni, így állandó komfortérzetet biztosít az otthonokban. Összehasonlítva pedig más fűtési rendszerek kiépítési költségével, biztosak lehetünk benne, hogy ez a fűtési módszer kívánja a legkisebb beruházást tőlünk és a karbantartása is kedvező áron történik.

Még egy fontos dolog, amire oda kell figyelni téli klíma használatkor! Fűtés funkció alkalmazása esetén a kondenzvíz a kültéri egység hőcserélőjén csapódik ki, majd az alatta lévő kondenzvíz gyűjtő tálcában gyűlik össze. A kondenzvíz elvezetéséről, vagy csepptálca fűtéséről gondoskodni kell, különben eljegesedhet és apránként jéghegyet építve elérheti, majd megakaszthatja a ventilátor lapátot. A készülékek nagy része ma már rendelkezik leolvasztás funkcióval. Ez azt jelenti, hogy a vezérlés bizonyos paraméterek érzékelése alapján leállítja a fűtést, és hűtésre kapcsol, hogy le tudja olvasztani a kültéri egységet. Sokan meghibásodásnak gondolják ezt a leállást és rögtön szerelőhöz fordulnak, azonban a téli időszakban ez egy teljesen normális jelenség.

A klímás fűtés, előnyei összefoglalva:

  • Költséghatékonyabb működtetés más fűtési módszerhez képest
  • Kevesebb beruházási költség
  • Nyári időszakban lehűti lakásunk
  • Szervizelés szempontból gyorsabb
  • Azonnal meleg érzetet biztosít a klíma fűtése
  • A fűtés ezen formája nem jár környezetszennyezéssel

Weboldalunkon számtalan hűtésre-fűtésre alkalmas klímaberendezés található, melyek között biztosan megtalálja mindenki azt, amire szüksége van.
Ha klíma, ha hőszivattyú: Dél-Klíma Szeged

Miért kell párásítani?

Ugyan sok gondot okozhat a párás levegő is, azonban fontos megjegyezni azt, hogy a túl száraz levegő is legalább akkora problémákat tud okozni, mint a túl magas páratartalmú. Száraz, kis páratartalmú légtérben könnyebben bedugulhat az orrunk, kiszáradhat a szánk, emiatt fogékonyabbak leszünk a betegségekre. A helyiségekben elhelyezett növények és a gyakori teregetés javíthat ugyan a helyzeten, de a legjobb megoldást általában a párásító készülékek jelentik.

A levegőben lévő víz mennyisége abban az esetben ideális, ha a páratartalom a 40-60%-os szint között mozog. Ahhoz hogy ezt ellenőrizni tudjuk, célszerű a háztartásba beszerezni egy páratartalom mérő berendezést. Abban az esetben, ha a levegő páratartalma nem éri el az ideális szintet, mindenképpen ajánlott a párásító berendezés használata. 

Minden olyan párásítót, ami nem a víz forralása által generálja a gőzt, hidegpárásítónak nevezünk. Tapasztalatok szerint az ilyen készülékek már az első éjszaka után csökkentik a száraz levegő által előidézett panaszos tüneteket.

A hidegpárásítóknak két nagy csoportja van:

⦁ Nedvesítő betétes hidegpárásítók

⦁ Ultrahangos hidegpárásítók

A nedvesítő betétes hidegpárásítók esetén egy nedvesítő betéten át szívja keresztül a ventilátor a szoba levegőjét, majd egy erre a célra kialakított nyíláson fújja vissza a helység légterébe. Önszabályzó elven működnek, hisz ahogy növekszik a páratartalom a levegőben, úgy egyre nedvesebb levegő jut át a nedvesítő betéten is, így egyre kevesebb víz tud elpárologni, ezáltal tudja az ideális páraszinten tartani a helységet. 

Az ultrahangos hidegpárásítók mikroszkopikus cseppekre porlasztják a vizet és fehér ködfelhőt fújnak ki. A szétporlasztott vízcseppek, egy csőbe kerülnek. A köddé alakított folyadék egy csendes ventilátor segítségével távozik a helyiségbe, ahol elpárolog. Mivel az ultrahang technológia mindent kiporlaszt, ami a vízben van, fontos a készülék rendszeres karbantartása.

Nálunk megvásárolhatja páramentesítő, légtisztító, valamint párásító légtisztító készülékét is!

Ha klíma, ha hőszivattyú: Dél-Klíma Szeged!

 

A hőség veszélyei a szervezetre...

 

A hőség mindenkit megvisel, de elsősorban mégis a krónikus betegeknek és időseknek kell óvatosnak lenniük, és természetesen fokozottan kell vigyázni a gyerekekre is.

hoseg.jpg

A folyamatos hőség hatására felléphet több egészségügyi probléma is, például hőkollapszus, kiszáradás és akár hőguta is.

Hőkollapszus nem más, mint a meleg miatti bekövetkező ájulás. Az eszméletvesztés ilyenkor rövid ideig tart és az ájulás előtt gyengeség, émelygés érezhető, de jelentkezhet fülzúgás vagy a látás elhomályosulása és az egész test hirtelen leizzadása is. A hőkollapszus oka egyértelműen a magas külső hőmérséklet miatt kialakuló vérkeringési átrendeződés.

kanikulaventill.jpeg

Minden nyáron számtalan fórumon beszélnek a kellő a folyadékpótlásról, de mégsem figyel oda mindenki kellőképpen pedig az izzadás folyadék- és só vesztéssel is jár. Ha ezeket nem pótoljuk kellő mennyiségben kiszáradáshoz vezethet. Ennek lehet tünete a fáradékonyság, az étvágytalanság, szédülés, fejfájás, a szapora szívverésérzés, hányinger-hányás, az izomgörcsök és az eszméletvesztés.


A legkomolyabb problémát a magas külső hőmérsékleti viszonyok mellett végzett nehéz fizikai munka okozza. Ilyenkor nagyon könnyen kaphatunk hőgutát, hisz a munka során termelődő hőmennyiséget a szervezet nem képes leadni. Kezdetben fejfájással, szédüléssel, hányingerrel, hányással, majd akár tudatzavarral, eszméletvesztéssel, vagy más idegrendszeri tünettel járó hőguta is kialakulhat.

perfera_ftxm-r_instalace.jpg

Amellett, hogy próbálunk a lehető legjobban odafigyelni, hogy ezek a problémák elkerüljenek bennünket, hálás társ lehet a forró hónapokban egy klímaberendezés is. Szerveztünk szempontjából már az is nagyon hasznos, ha csak néhány órára, vagy épp az éjszakákra olyan körülményeket tudunk biztosítani, melyeknek köszönhetően kicsit megnyugodhat, lehűlhet. Szerveztünk így könnyebben viseli a napközbeni terhelést és a nyugodt éjszakáknak köszönhetően kipihenten vághatunk neki a mindennapoknak.

Weboldalunkon számtalan klímaberendezés található, melyek között biztosan találsz te is számodra megfelelőt.

Midea és Daikin légkondicionáló berendezések széles választéka elérhető nálunk, a szegedi bemutatótermünkben van lehetőség a lakossági klímák megtekintésére, az algyői telephelyünkön pedig a hőszivattyúk megtekintésére van lehetőség. 
Cégünk vállalja klíma, hőszivattyú telepítését, karbantartását, javítását Szegeden és vonzáskörzetében. 
Ha klíma, ha hőszivattyú akkor Dél-Klíma Szeged!

süti beállítások módosítása