Dél-Klíma

Dél-Klíma

Hova szereljék fel a klímámat??

2022. június 03. - Dél Klíma

Sokakban felmerül a kérdés, hogy hova tegyük otthonunkban a klímát, hogy hatékony is legyen és zavaró se legyen…

 Kellő átgondolás nélkül sajnos könnyen megeshet, hogy a berendezésből kifújt hideg levegő épp a családtagok valamelyik kedvenc tartózkodási helyére érik, számos kellemetlenséget, sőt akár megfázást okozva…

Hova érdemes tenni a készüléket? Íme néhány tipp, hogy mi alapján válasszuk ki klímaberendezésünk helyét!

 ftxa-bb_21.jpg

  1. Minél feljebb!

Fontos, hogy a készülék a lehető legmagasabbra kerüljön, hisz a hideg levegő lefelé ereszkedik. A klasszikus, oldalfali berendezéseknél a kifúvás mindig a készülék alsó részén található. Egy átlagos belmagasságú lakás esetében így a szóba jöhető legmagasabb pont általában 210 - 220 cm magasság, ami ugyan nem teljesen optimális, de már megfelelő lehet.

  1. Fújjunk vízszintesen!

Ha egyszer már alig valamivel a fejünk fölött indul el a hideg levegő, akkor ne lefelé, ránk és családtagjainkra fújja, hanem vízszintesen. Bár a legtöbb készüléknek ez nem jelent problémát, ha biztosra akarunk menni vásárláskor érdemes meggyőződnünk arról, hogy a kiválasztott készülék mennyire tudja megközelíteni a vízszintes befújás irányt.

  1. Legyen függőleges, ha nem megy a vízszintes!

Ha nincs lehetőség magasra szerelt, vízszintes kifújású berendezés kiválasztására, akkor is van megoldás. Többféle olyan berendezés létezik, amely a radiátorokhoz hasonló magasságba szerelhető fel. A készülékek itt a függőleges fal mellett fújnak felfelé, amikor a levegő eléri a mennyezetet, ott befordul és már kész is a vízszintes befújás.

  1. Fújjunk annyit, amennyi kell!

Ha a szobánk hőmérséklete már elérte azt a hőmérsékletet, amelyet beállítottunk, akkor a szinten tartáshoz már nem kell akkora légáram, mint a lehűtéshez. Érdemesebb ezért inverter technológiával ellátott klímát választani, hisz ezek a készülékek automatikusan lecsökkentik a légsebességet a minimálisra.

 a_ftxa-bs_2_02_3.jpghova 

Összességében szereltessük minél magasabbra a készüléket és helyszínválasztás szempontjából jó döntés lehet például:

  • szobaajtó felett: általában ez az a pont, ahová úgysem tennénk bútort, és a légáramlat sem zavaró, hiszen senki se tenne ülőbútort vagy ágyat a szoba bejáratához
  • ágy felett: a készülék itt vízszintes közeli beállítás esetén átfúj az ágyban lévők felett
  • kanapé fölé: ezt a megoldást akkor érdemes választani csak, ha a kanapé elég közel van a falhoz, mert csak ekkor fúj el az ülőalkalmatosság felett

További kérdés esetén kérjen segítséget kollégáinktól készséggel állunk rendelkezésére!

https://delklima.hu - A Midea és a Daikin légkondicionáló berendezések hivatalos forgalmazója. Klíma, hőszivattyú, fan-coilok, szellőztető berendezések, központi porszívók. 

A bejegyzés trackback címe:

https://delklima.blog.hu/api/trackback/id/tr8417847771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása