Dél-Klíma

Dél-Klíma

Miért érdemes hőszivattyúra váltani? 1.

2022. augusztus 03. - Dél Klíma

A hőszivattyúk egyre csak népszerűbbek, ha az energiaárakról vagy az otthoni fűtési-hűtési megoldásokról van szó. A hőszivattyúk által biztosított hatékonyság, hosszú távú kedvező megtérülés csak néhány azon okok közül, amiért manapság az eddigi, fosszilis tüzelőanyagokat használó technológiákat egyre inkább a megújuló energiával működő hőszivattyúkra cserélik. 

 

daikin_altherma_3_h_h_t_epra_84918.jpg

Mi is az a hőszivattyú? Az alapok

hőszivattyú olyan technológia, amelynek alkalmazásával energia felvétele történik egy adott forrásból (levegő, föld vagy víz), és az energia leadása egy másik helyen történik meg a kívánt vagy szükséges hőmérsékleten. Számos hőszivattyú található meg a háztartásokban, például a hűtőszekrény vagy a ruhaszárítógép is ilyen technológiát alkalmaz. A hagyományos értelemben vett hőszivattyús fűtési rendszer egy olyan épületgépészeti megoldás, amely a fűtés mellett biztosítja a hűtést és a melegvíz-előállítást is. 

Maga a hőszivattyú-berendezés általában egy kültéri és egy beltéri egységből áll (split rendszer), de létezik monoblokk változata is. A kültéri egység a levegőből, a talajból vagy a vízből nyert energiát (meleg vagy hideg) használja fel, továbbítja azt a beltéri egységhez, amely ezután kezeli a hőmérséklet-változást, és biztosítja az igény szerinti fűtést, hűtést, valamint a meleg vizet, attól függően, hogy milyen típusú hőleadókhoz csatlakoztatták őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://delklima.blog.hu/api/trackback/id/tr1517899021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása