Dél-Klíma

Dél-Klíma

Miért kell párásítani?

2022. május 04. - Dél Klíma

Ugyan sok gondot okozhat a párás levegő is, azonban fontos megjegyezni azt, hogy a túl száraz levegő is legalább akkora problémákat tud okozni, mint a túl magas páratartalmú. Száraz, kis páratartalmú légtérben könnyebben bedugulhat az orrunk, kiszáradhat a szánk, emiatt fogékonyabbak leszünk a betegségekre. A helyiségekben elhelyezett növények és a gyakori teregetés javíthat ugyan a helyzeten, de a legjobb megoldást általában a párásító készülékek jelentik.

A levegőben lévő víz mennyisége abban az esetben ideális, ha a páratartalom a 40-60%-os szint között mozog. Ahhoz hogy ezt ellenőrizni tudjuk, célszerű a háztartásba beszerezni egy páratartalom mérő berendezést. Abban az esetben, ha a levegő páratartalma nem éri el az ideális szintet, mindenképpen ajánlott a párásító berendezés használata. 

Minden olyan párásítót, ami nem a víz forralása által generálja a gőzt, hidegpárásítónak nevezünk. Tapasztalatok szerint az ilyen készülékek már az első éjszaka után csökkentik a száraz levegő által előidézett panaszos tüneteket.

A hidegpárásítóknak két nagy csoportja van:

⦁ Nedvesítő betétes hidegpárásítók

⦁ Ultrahangos hidegpárásítók

A nedvesítő betétes hidegpárásítók esetén egy nedvesítő betéten át szívja keresztül a ventilátor a szoba levegőjét, majd egy erre a célra kialakított nyíláson fújja vissza a helység légterébe. Önszabályzó elven működnek, hisz ahogy növekszik a páratartalom a levegőben, úgy egyre nedvesebb levegő jut át a nedvesítő betéten is, így egyre kevesebb víz tud elpárologni, ezáltal tudja az ideális páraszinten tartani a helységet. 

Az ultrahangos hidegpárásítók mikroszkopikus cseppekre porlasztják a vizet és fehér ködfelhőt fújnak ki. A szétporlasztott vízcseppek, egy csőbe kerülnek. A köddé alakított folyadék egy csendes ventilátor segítségével távozik a helyiségbe, ahol elpárolog. Mivel az ultrahang technológia mindent kiporlaszt, ami a vízben van, fontos a készülék rendszeres karbantartása.

Nálunk megvásárolhatja páramentesítő, légtisztító, valamint párásító légtisztító készülékét is!

Ha klíma, ha hőszivattyú: Dél-Klíma Szeged!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://delklima.blog.hu/api/trackback/id/tr2417823521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása