Dél-Klíma

Dél-Klíma

Hőszivattyú: az energiatakarékos fűtési alternatíva

2023. november 23. - Dél Klíma

A hőszivattyús fűtés rendszerének fókuszában az energiatakarékosság és környezetvédelem áll. Nézzük meg részletesen ennek a rendszernek az előnyeit és hátrányait.
klima_vshoszivattyu.png

Levegő – levegő hőszivattyú (klíma)

Előnyök:

  1. Gyors telepítés és alacsony költségek: A levegő – levegő hőszivattyúk rendkívül gyorsan telepíthetők, minimalizálva az időveszteséget. Az alacsony beszerzési költségeik miatt vonzóvá teszik őket a felhasználók számára.

  2. Télen és nyáron egyaránt használható: Rugalmasan alkalmazkodik a különböző időjárási körülményekhez, télen hatékonyan fűtve a lakást, míg nyáron hűtve azt.

  3. Könnyű karbantartás: A karbantartás egyszerű és költséghatékony, így a rendszer üzemeltetése is gazdaságos marad.

Hátrányok:

  1. Zaj és légáramlás: A rendszer levegőt használ fel, így mindig számolnunk kell a zajjal és légmozgással. 

Levegő – víz hőszivattyú

Előnyök:

  1. Gyors telepítés és költséghatékonyság: A levegő – víz hőszivattyúk egyszerűen telepíthetők, nem kell földmunkával fúrással vagy kútásással számolni, mivel a levegő mindenhol megtalálható. Az alacsony telepítési költségek és könnyű karbantartás miatt kedvelt választás.

  2. Energiahatékonyság és rugalmasság: Az egyszerű telepítés és az energiahatékonyság miatt alkalmasak létező fűtési rendszerek kiegészítésére. Hatékonyan üzemelnek azokban az évszakokban, amikor a hőmérséklet nem esik huzamosabb ideig 0 fok alá.

Hátrányok:

  1. Függés a külső hőmérséklettől: A rendszer hatékonysága függ a külső hőmérséklettől, ezért extrém hideg időjárási körülmények esetén az energiafogyasztás növekedhet.

  2. Hőmérsékleti variabilitás: Az energiafogyasztás jelentősen megnövekszik a hidegebb időszakokban, amikor a hőszivattyúknak intenzívebben kell dolgozniuk.

  3. Leginkább alacsony hőmérsékletű felületekre alkalmas: a rendszer főként alacsony hőmérsékletű felületek fűtésére alkalmas, ilyen például a padlófűtés

Összegzés

A hőszivattyús fűtés kiváló alternatíva lehet az energiahatékonyság és fenntarthatóság iránt érdeklődő háztartások számára. Az előnyök és hátrányok figyelembevételével a felhasználók kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb hőszivattyús rendszert, figyelembe véve az otthoni igényeiket és az éghajlati körülményeket.

 

Minden, amit a levegő-víz hőszivattyúról tudni érdemes!

A klímaváltozás és az energiahatékonyság iránti növekvő igények hatására az innováció és a környezetbarát technológiák terén egyre nagyobb előrelépéseket tapasztalunk. Az egyik ilyen technológiai fejlesztés a levegő-víz hőszivattyú, mely a háztartásokban és vállalkozásokban egyaránt elterjedt módszer a fűtés és a hűtés biztosítására. Ebben a cikkben a levegő-víz hőszivattyúk egyik vezető márkájára, a Daikin Altherma hőszivattyúra fókuszálunk, és feltárjuk, miért érdemes tudni mindent erről az innovatív technológiáról.

A Daikin Altherma hőszivattyú: környezetbarát fűtés és hűtés

A Daikin Altherma hőszivattyú egy kiváló minőségű levegő-víz hőszivattyú-rendszer, melyet a Daikin, a világ egyik vezető klíma- és hőszivattyúgyártó vállalata fejlesztett ki. Ez a rendszer kiváló megoldást nyújt a fűtés és a hűtés terén, és egyben környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos fűtési és hűtési módszerekkel szemben.

123306058_220537342755729_3306906499385007621_n.jpg

Miért válasszuk a Daikin Altherma hőszivattyút?

  1. Környezetbarát Megoldás: a Daikin Altherma hőszivattyú jelentős mértékben csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, segítve ezzel a környezet védelmét és hozzájárulva a fenntartható jövőhöz.

  2. Energiahatékonyság: ez a rendszer hatékonyan használja ki a megújuló energiákat, mivel a levegőből vagy a földből nyeri a szükséges hőt. Ennek eredményeképpen csökkenti az energiafogyasztást és a fűtési-hűtési költségeket.

  3. Rugalmas használat: a rendszer lehetőséget nyújt a padlófűtéshez vagy radiátorokhoz való csatlakoztatásra, így rugalmasan alkalmazkodik az épület igényeihez.

  4. Könnyű telepítés és karbantartás: a Daikin Altherma hőszivattyú könnyen telepíthető és karbantartható, így hosszú távú és problémamentes használatot biztosít.

Összegzés

A Daikin Altherma hőszivattyú kétségtelenül egyike a legkorszerűbb és legkörnyezetbarátabb fűtési-hűtési rendszereknek, melyek jelen vannak a piacon. Az energiahatékonyság, halk működés, valamint 7év jótállás jellemzi ezt a rendszert, amely ideális választás mindazoknak, akik fenntartható és kényelmes otthoni környezetet szeretnének teremteni.

A Daikin Altherma hőszivattyúval történő fűtés és hűtés nem csupán költséghatékony választás, hanem egy lépés a fenntartható jövő felé. 

Fűtés klímával: környezetbarát megoldás az otthon melegéért

 

 Az éghajlatváltozás és az energiahatékonyság kihívásai

Az éghajlatváltozás súlyosan érinti bolygónkat, ezért kiemelt fontosságú, hogy fenntartható megoldásokat találjunk a fűtési igényeinkre. A hagyományos fűtési rendszerek sokszor környezetszennyezőek és energiaigényesek. Az energiatakarékos klímaberendezések, amelyek hűtésre és fűtésre is alkalmasak, kulcsfontosságúak lehetnek a hosszú távú fenntarthatóság szempontjából. Ismerjük meg, hogyan segíthet a klímával való fűtés a környezetünk és pénztárcánk megkímélésében.

Az inverteres technológia: hatékonyabb fűtési megoldások

Az inverteres technológia forradalmasítja a klímaberendezések működését. Ennek az intelligens technológiának köszönhetően a klíma nem csak hűtésre, hanem fűtésre is optimálisan működik. Az inverteres klímák automatikusan szabályozzák a hőmérsékletet és a teljesítményt, így nemcsak kényelmes, hanem energiatakarékos fűtést is biztosítanak. Ismerjük meg az inverteres technológia előnyeit és hogyan segíthet a fűtési számlák csökkentésében.

Klíma és a megújuló energiaforrások: az ideális kombináció

A megújuló energiaforrások, mint például a napenergia vagy a geotermikus energia, egyre elérhetőbbek és népszerűbbek. Ezeket az energiákat kiválóan kombinálhatjuk klímaberendezéseinkkel, hogy még környezetbarátabbá és gazdaságosabbá tegyük fűtési rendszereinket. 

Az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság kulcskérdéseket vet fel az energiafelhasználás terén. A klímával való fűtés innovatív megoldásokkal, mint az inverteres technológia és a megújuló energiaforrások kombinálása, nemcsak környezetvédelmi szempontból jelent jelentős előrelépést, hanem a pénztárcánkat is megkíméli. Az energiatakarékos és környezetbarát fűtési rendszerek kialakítása mindannyiunk felelőssége, és a klímaberendezések használata ebben kulcsszerepet játszhat. Ne hagyjuk figyelmen kívül a klíma fűtési potenciálját, és járuljunk hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz!


Fűtés klímával? Naná!

Megfelelő technológiával ugyanis nem pusztán az enyhébb tavaszi és őszi estéken, de a hideg télben is felmelegítheted a lakást a légkondival.

Az utóbbi években egyre népszerűbb megoldás itthon is klímával fűteni télen. Nézzük milyen előnyei vannak.

fvxm-a_daikin_perfera_parapet_belteri_egyseg2.jpg

  1. Környezetbarát megoldás

Klímára alapozva akár 10-15 százalékkal hatékonyabb lehet egy lakás fűtési rendszere, mint a hagyományos megoldások esetében. Köszönhető ez nagyrészt annak, hogy a modern készülékek a külső levegőből nyernek energiát, azaz áramot, alapvetően csak a hő szállítására használnak.     

fvxm-a_daikin_perfera_parapet_belteri_egyseg_nyitott.jpg                

  1. Költséghatékony

A megújuló energiaforrásokra épülő rendszerek – amilyen a légkondi is – ráköthetők az úgynevezett H-tarifára, így a klíma alapú fűtés kifejezetten jót tesz otthonod rezsiszámlájának. A H-tarifa egy kedvezményes áramtarifa, mely október 15. és április 15. között vehető igénybe – azaz pont a fűtési szezonban.

fvxm-a_daikin_perfera_parapet_belteri_egyseg_szenzor.jpg

  1. Kisebb beruházás

Ha építkezés előtt álltok, vagy épp teljes felújítás van tervben, fontos szempont a fűtési rendszer ki-, illetve átépítésének költsége. Innen pedig egyértelmű a képlet: a gáz alapú fűtés anyagköltségében és munkadíjában együttesen közel dupláját adja egy légkondicionáló berendezés beszerelésének. Elég arra gondolni, hogy utóbbinál nincs terveztetés, sem engedélyeztetés, nem kell csöveket bélelni vagy radiátort vásárolni.

fvxm-a_daikin_perfera_parapet_belteri_egyseg_jobbrol.jpg

  1. Két légy egy csapásra!

A légkondi legnagyobb előnye annak dupla értéke. Nyáron is ugyanakkora hasznát veszed, mint télen, csupán más előjellel.

fvxm-a_daikin_perfera_parapet_belteri_egyseg_balrol.jpg

  1. 21. századi kényelem

És nézzük mindennek a kényelmi oldalát: légkondival fűteni könnyű és gyors, ráadásul tűpontosan be tudjuk állítani a kívánt hőmérsékletet. A radiátorhoz hasonlóan szobánként lehet más és más a hőfok, de hatékonyságának köszönhetően klímával ez könnyebben megvalósítható. Ráadásul egy modern berendezést akár távolról is vezérelhetünk, szűrőjének köszönhetően pedig a levegő tisztításáról is gondoskodik.
Összegezve tehát a korábban leírtakat, azt a következtetést lehet levonni, hogy valóban megéri a fűtés klímával.

Nos, kell még ennél több érv? 

További hűtő-fűtő, illetve fűtésre optimalizált termékkínálatunkat weboldalunkon megtekintheti!

 

Mi az a multisplit klímaberendezés és miért jó?

Rengetegszer hallhattuk már a kérdést, miszerint több monosplit klímát vagy multisplit légkondicionáló rendszert érdemes beszereltetni? Ebben a blogbejegyzésben igyekszünk tisztázni az alapfogalmakat és bemutatni a lehetséges előnyöket és hátrányokat. Mindkét klímarendszer beszerelése esetén.

e403647c05875d8019cf5946884d28fd.jpg
 

Mit jelent a split klíma?

A „split” egy angol kifejezés, ami elterjedt a légkondicionálók világában és azt jelenti, hogy osztott. Ez igazából annyit tesz, hogy van egy kültéri egység melytől elválasztva, elosztva van egy vagy több beltéri egység. A kültéri egység és beltéri egység(ek) rézcsövekkel vannak összekötve, melyben hűtőközeg áramlik.
A monosplit klíma kifejezésben a mono azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez egy darab beltéri egység tartozik, míg a multisplit klímák esetében egy kültéri egységhez kiviteltől, típustól és márkától függően több beltéri egység csatlakoztatható mind számban, mind pedig kivitelben (oldalfali, konzolos, kazettás, légcsatornázható stb). A legnépszerűbb megoldások a 2-3 beltéri egység egy családi házba például, de vannak olyan kültéri egységek, melyekhez akár 9 beltéri egység is hozzá kapcsolható. A továbbiakban a multisplit berendezésekről fogunk írni röviden és megvizsgáljuk előnyeiket és hátrányaikat.

Hogyan működnek a multisplit rendszerek?
 

Működésükből adódóan fontos kiemelni, hogy ha például télen fűtünk egy multisplit klíma rendszerrel, akkor az csak és kizárólag fűtési üzemmódban képes működni, azaz nem fogunk tudni az egyik beltéri egységgel fűteni, a másikkal pedig hűteni. Ezt nem engedi a rendszer.

Ezen felül nagyon fontos szempont, hogy ha egy kültéri egységre azt írják, hogy 4 beltéri egységet lehet hozzá csatlakoztatni, az nem azt jelenti, hogy bármekkora teljesítményű beltéri egységeket szabadon hozzá lehet kapcsolni, azonban lehetséges, hogy nem használjuk ki a 4 lehetőséget, hanem csupán 3 beltéri egységet kapcsolunk a kültéri egységre. A gyártó által meg van az határozva, hogy mekkora teljesítmény intervallumban lehetnek a beltéri egységek, melyeket a kültéri egységhez szeretnénk kapcsolni.

Multisplit klímák előnyei:

Nem kell „feldíszítenünk” a házunkat, azaz, ha otthonunkban szeretnénk például 4 különböző szobát hűteni és/vagy fűteni és klímát beszereltetni, akkor nem kell 4 kültéri egységet is felszerelni, hanem elég csupán egy multisplit kültéri egységet felszerelni és hozzá lehet kapcsolni a megfelelő méretű, típusú beltéri egységeket. Ezen beltéri egységek egymástól teljesen külön vezérelhetők és beállíthatók.

További nagy előnyük a multi split klíma rendszereknek, hogy sokkal hosszabb csövezést lehet kialakítani s kültéri és a beltéri egységek között. Például, egy olyan kültéri egység esetében, amelyhez akár 8 beltéri egység is csatlakoztatható, azt akár 150 méterig is lehet csövezni, míg ez a mono split klímák esetében 25 méter körül alakul. Ez természetesen kell is a multisplit rendszerekhez, mivel a ház egyik részére kell tenni a kültéri egységet, ezért elképzelhető, hogy az egyik hozzá tartozó beltéri egység tőle elég messze található, ami extra csövezést is igényel. Fontos kiemelni, hogy a szakemberek mindig igyekeznek a legoptimálisabb megoldást megtalálni, azaz, hogy az összes beltéri egységhez közel legyen a kültéri egység. Vannak azonban bizonyos esetek, amikor a távolság miatt plusz egy mono split klímát javasolnak inkább. Ez tehát amellett, hogy előnye is a multi split rendszereknek, egyben hátránya is, mert azt szokták mondani, hogy 5 méteres csövezés felett a berendezés veszít a teljesítményéből.

Multi split klímák hátrányai:


A multi split klímaberendezések első és legfontosabb hátránya egyértelműen a működési biztonság. Mit értünk ez alatt? Azt jelenti, hogy ha valami történik az egyik beltéri egységgel, és az meghibásodik, akkor az egész rendszer működésképtelenné válik.
Emellett egy másik, talán meglepő hátrány, hogy sok esetben a multi split kültéri egységek plusz a hozzájuk tartozó beltéri egységek drágábbak árban, mint az azonos mennyiségű mono split klímaberendezések. Ennek talán a legegyszerűbb oka az, hogy a multi split rendszerek kifinomultabb technológiával vannak felszerelve. Ezzel együtt, ha bármi elromlik bennük, és nem áll garanciális javítási/karbantartási kötelezettség alatt, az többe kerül.
 
Konklúzió


A multi split klímaberendezés jó megoldás lehet azok számára, akik helyet, pénzt és energiát szeretnének megtakarítani. A legkézenfekvőbb helyzet az, amikor nincs hely több kültéri egységnek, és a kültér esztétikája miatt aggódunk, tehát, ahogy korábban írtuk, nem szeretnénk "karácsonyfává" tenni a házunkat, vagy csak valamilyen okból helyet szeretnénk spórolni.
Az árkérdés azzal is összefügg, hogy annyi egyedi megoldás létezik, ahány lakás, ház, irodaház stb. van, így az ár hátránya nem teljesen egyértelmű. Ahhoz, hogy legyen alapja a választásnak, ha multi split rendszerben gondolkodik, érdemes szakemberrel konzultálni és konkrét árajánlatot kérni, amit itt a Dél-Klíma honlapján megtehet: delklima.hu

Miért érdemes hőszivattyúra váltani? 1.

A hőszivattyúk egyre csak népszerűbbek, ha az energiaárakról vagy az otthoni fűtési-hűtési megoldásokról van szó. A hőszivattyúk által biztosított hatékonyság, hosszú távú kedvező megtérülés csak néhány azon okok közül, amiért manapság az eddigi, fosszilis tüzelőanyagokat használó technológiákat egyre inkább a megújuló energiával működő hőszivattyúkra cserélik. 

 

daikin_altherma_3_h_h_t_epra_84918.jpg

Mi is az a hőszivattyú? Az alapok

hőszivattyú olyan technológia, amelynek alkalmazásával energia felvétele történik egy adott forrásból (levegő, föld vagy víz), és az energia leadása egy másik helyen történik meg a kívánt vagy szükséges hőmérsékleten. Számos hőszivattyú található meg a háztartásokban, például a hűtőszekrény vagy a ruhaszárítógép is ilyen technológiát alkalmaz. A hagyományos értelemben vett hőszivattyús fűtési rendszer egy olyan épületgépészeti megoldás, amely a fűtés mellett biztosítja a hűtést és a melegvíz-előállítást is. 

Maga a hőszivattyú-berendezés általában egy kültéri és egy beltéri egységből áll (split rendszer), de létezik monoblokk változata is. A kültéri egység a levegőből, a talajból vagy a vízből nyert energiát (meleg vagy hideg) használja fel, továbbítja azt a beltéri egységhez, amely ezután kezeli a hőmérséklet-változást, és biztosítja az igény szerinti fűtést, hűtést, valamint a meleg vizet, attól függően, hogy milyen típusú hőleadókhoz csatlakoztatták őket.

Még mindig van, aki azt hiszi, hogy nem létezik a globális felmelegedés??


kep1.png 

A tavalyihoz képest az idei nyár még inkább melegebb, azonban éppen egy kis enyhülésnek lehetünk tanúi. Ennek ellenére a meteorológusok nem biztatnak bennünket semmi jóval… A közeljövőben sem várható kevésbé szélsőséges időjárás. A globális hőmérséklet a következő hónapokban is emelkedni fog, az egyre nagyobb üvegházhatású gázkibocsátás az El Niñóval karöltve garantálja a következő évekre a melegrekordokat.

 kep2_1.jpg

A brit meteorológusok szerint a mérések rögzítése óta a legmelegebb év lehet 2012 és az évtized utolsó éveiben még nagyobb melegedéssel kell számolnunk. Ennek oka a Csendes-óceán trópusi felszíni vizeinek felmelegedését okozó El Niño, ami mostanában fogja elérni a csúcspontját.

A jelenlegi előrejelzések szerint a mostani El Nino rég nem látott erősségű lehet, 1950 óta a legerősebb, így az átlagosnál jobban befolyásolhatja majd az időjárást. Hatására az egész bolygón megváltoznak a csapadék- és hőmérsékletviszonyok, világszerte megemeli a hőmérsékletet, özönvízszerű eső zúdulhat száraz vidékekre, a csapadékos területek pedig aszálytól szenvedhetnek. A nyarak forróak, a telek enyhébbek lehetnek.

Mindezek tudatában érdemes felkészülni a legrosszabbakra is beszerezned egy klímaberendezést, hogy aggodalom nélkül várhasd majd az elkövetkező nyarakat!

Kínálatunk között számtalan klíma típus közül választhatsz, így például a Daikin és Midea klímaberendezései közül, ezért  érdemes körülnézned weboldalunkon. Amennyiben élőben is megtekintenéd az általad választott klímát, várunk sok szeretettel üzletünkben is!
Szegeden, a Kossuth Lajos sgt. 45. szám alatt!

Tikkasztó hőség – A klíma lassan alapfelszereltség lesz.

Mára az időjárás elég szélsőségessé vált, valamint a hőmérséklet értékei egyre hektikusabbak, a meleg így egyre inkább elviselhetetlenné válik. Nem csak a szabadban, de a házak valamint a lakások nagy tempójú felmelegedése is gondot okoz komfortérzetünk fenntartásában.

Erre is létezik már megfelelő megoldás, mert  a légkondicionáló berendezések telepítésével kellemes hőfokot varázsolhatunk lakásunkban, otthonunkban.

ftxa-bb_20.jpg

 

Mekkora klímát válasszunk, ha most döntöttünk a beszerelés kérdésében?

 

A mai modern klímák már folyamatosan, egyre pontosabban érzékelik a helyiségek hőmérsékletét.Kellő  hatékonysággal hűtik a lakást, ráadásul egyre inkább takarékosan. (Szemben a régebbi típusokkal, melyek inverter hiányában folyamatosan nagy fordulaton, magas áramszámlát generálva üzemeltek.)

ftxa-bb_14.jpg

Emiatt egy átlagos klíma már le tud hűteni egy hálószobát, vagy akár egy amerikai konyhás nappalit is, minden gond nélkül. Teszi mindezt úgy, hogy közben energiahatékonyan üzemel, az inverteres technológiának köszönhetően. 
A nagyobb teljesítményű klímaberendezések ugyanakkor amennyiben hasonló méretű szobában helyezzük el, nem fog több áramot fogyasztani, mert a kellő hőmérséklet elérésekor vissza vesz a teljesítményéből. Emiatt előfordulhat az, hogy egy 3,5 kW-os klímaberendezés egy adott méretű szobában ugyanannyi áramot fogyaszt, mint egy 5 kW-os teljesítményű légkondicionáló berendezés. 

ftxa-bb_2.jpg

Fontos azonban megjegyezni, hogy a nagyobb teljesítményű klímák nem helyettesítik a helyiségenkénti klimatizálást, mivel a légkondicionáló berendezések nem képesek arra, hogy különböző távolságban lévő légtereket megfelelően lehűtsenek. Ilyen esetekben célszerű több, kisebb teljesítményű berendezést elhelyezni a lakás helyiségeiben. 

A Dél-Alföldi Klíma Kft. az energiahatékonyság híve, éppen ezért a jobb minőségű légkondicionáló berendezések mellett tette le a voksát. Cégünk portfóliójában ezért kaptak helyet a Midea légkondicionáló berendezések, valamint a Daikin klímaberendezések
Ha Midea , Daikin klíma és hőszivattyú iránt érdeklődik, keresse cégünket bizalommal!

Mert ha klíma, ha hőszivattyú: DÉL- KLÍMA!

Rettentő meleg vár ránk!!

Az anticiklon, amely a múlt hét végén Nyugat-Európában hőhullámot okozott, kelet felé mozdult el, de még mindig érezzük a hatásait. A kánikula a hétvégén is folytatódik, a hőmérséklet országszerte 32-37, 33-38 fokos lesz, és enyhülés nem várható. Mit tegyünk a nagy forróságban, hogy könnyebb legyen elviselni a meleget?

nap-napsutes-nyar-696x392.jpg

Milyen módszerrel érdemes hűteni a teret?

 

A hűtési termékek, mint például a ventilátorok, és a klímaberendezések  hatékonyak lehetnek, ha a hőmérséklet kellemetlenné válik. A túlzott hőség számos egészségügyi kockázatot rejt magában, nem is beszélve arról, hogy mennyire kellemetlenné teszi a nappalokat és éjszakákat. A rossz alvás, a forgolódás, a nyugtalanság tartós fáradtsághoz vezethet, amely idővel krónikussá válhat - ami határozottan nem tesz jót a szervezetnek. Már csak ezért is jó ötlet olyan környezetet teremteni, amely enyhíti a hőséget és a páratartalmat.

 

Továbbra is a légkondicionálás aratja le a babérokat?

 

A klímaberendezések népszerűsége és kereslete egyre nagyobb ütemben növekszik, mivel egyre megfizethetőbbek és hatékonyabbak. A légkondicionálók iránti kereslet emelkedő tendenciája nem mutatja a lassulás jeleit. Ez a növekedés annak köszönhető, hogy egyre többen ismerik fel, hogy ezek a rendszerek nem járnak megfizethetetlen anyagi költségekkel, és nagyszerű energiahatékonyságot, ugyanakkor maximális sokoldalúságot és funkcionalitást kínálnak. 

Lakossági és ipari klímaberendezések a delklima.hu-n!
Midea és Daikin klímaberendezések a dél-magyarországi régió legjobbra értékelt klímatelepítő és értékesítő csapatától!

Klímatelepítés, karbantartás és javítás egy helyen, a Dél-Alföldi Klíma Kft-nél!

logo_1.png

Cégünk rendelkezik a Dél-aföldi régió legszínvonalasabb DAIKIN és MIDEA klíma termékeket bemutató Szegeden, a Kossuth Lajos sgt. 45. szám alatt. Számtalan típusú készüléket forgalmazunk melyek otthoni és ipari felhasználásra egyaránt alkalmasak.

A klímák beüzemelését végző kollégáink rendelkeznek érvényes NKVH regisztrációval és F-Gáz vizsgával. A nálunk vásárolt klímakészülékek telepítését, beüzemelését kedvező árakkal, rövid határidővel vállaljuk. Felszerelt szervizautókkal és szakképzett klímaszerelőkkel gyorsan és pontosan végezzük el a ránk bízott feladatokat.

 

kep1_1.jpg

A telepítésen túl karbantartást is végzünk, mely nagyon fontosan a készülék élettartama és a mi egészségünk szempontjából is. Ezen túlmenően klímaberendezések gyártói a garancia alapfeltételeként határozzák meg az időszakos karbantartást. Évente minimum egyszer, de lehetőség szerint két alkalommal, tavasszal és ősszel is érdemes elvégeztetni. Amennyiben ezen munkálatok elmaradnak a klímaberendezések várható 15-20 éves élettartama jelentősen lerövidülhet.

De nem csak műszaki, egészségügyi szempontból is fontos a rendszeres karbantartás, hisz a légkondicionálók beltéri egységének belseje - a folyamatos páralecsapódás miatt - hűtési üzem közben nedvesek. Ez kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők elszaporodásának, melyek a kellemetlen bűzön túl, komoly megbetegedéseket is okozhatnak.

 

kep2.jpg

A klímaberendezések problémái esetén is kereshet bennünket bizalommal!

Ha nem hűt, csöpög, zörög, vagy bármi egyéb problémát észlel, jelentse be a hibát ezt követően szervizes munkatársunk rövid időn belül felveszi önnel a kapcsolatot a javítási időpont egyeztetése céljából.

 

További részletek miatt keress bennünket személyesen üzletünkben Szegeden a Kossuth Lajos sgt. 45. szám alatt, vagy kattints az alábbi linkre:

delklima.hu

süti beállítások módosítása